Erzsébet
1 °C
4 °C

Megvonták a kedvezményeket a Filmmúzeumtól

Népszabadság
2002.07.03. 10:09
Sikertelenül lobbizott a Filmmúzeum vezetése a Magyar Televízió kuratóriumi elnökségénél kedden annak érdekében, hogy továbbra is jelentős kedvezményekkel juthasson hozzá a nosztalgiatévé archív anyagokhoz. Az elnökségi ülésen kiderült: fizetési viták miatt a köztévé már tavaly szeptemberben felmondta a Filmmúzeummal kötött szerződést, amely lehetővé tette, hogy a nosztalgiacsatorna jóval a hivatalos listaár alatt szerezhesse be a programja gerincét adó évtizedes produkciókat. A Filmmúzeum ugyan időközben megegyezett az MTV-vel a pénzügyi viták rendezéséről, ám a köztévé jelezte: a jövőben csak listaáron, engedmények nélkül biztosítja az archív anyagokat.

Ezt követően a tévé menedzsmentje helyett az MTV kuratóriumának elnökségéhez fordult Prokopp Dóra, a Filmmúzeum vezérigazgatója, a régi szerződés megújításának támogatását kérve a testülettől. Az elnökség MSZP-s és SZDSZ-es tagjai ezzel szemben arról akartak határozatot hozni, hogy a megállapodást ne léptessék újra életbe. A volt kormánypártiak többsége ezt nem szavazta meg a tévéelnök távollétére, valamint arra hivatkozva, hogy ilyen jogkörük nincs.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?