Németországi és itáliai turnén a Budapesti Filharmóniai Társaság

MTI
2002.07.05. 15:35
Németországi, majd itáliai vendégfellépésnek tesz eleget a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara (BFTZ), az együttes vasárnap a Bad Kissingeni Fesztiválon lép fel. Az Operaház sajtóirodájának tájékoztatása szerint a németországi koncerten Ana Maria Martinez és Vladimir Csernov operaénekesek gáláján működik közre a zenekar. Az esten Verdi-, Donizetti-, Leoncavallo-, Puccini- és Rossini-művekből hangzanak el részletek.

Egy héttel később már Olaszországban koncertezik a zenekar. Július 14-én, a dél-olaszországi Salerno közelében lévő Ravello üdülőhelyen, egy nappal később pedig Rómában lép a közönség elé a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara.

A műsorban Handel: Xerxés című operájából a Largo, valamint Respighi: Az alkony, valamint Fekete Gyula Erkel Ferenc-díjas fiatal magyar zeneszerző Római láz című kamara dalműve szerepel. Fekete Gyula operájában két nő beszélget egy (római) kávéházban, s mindeközben egymás életének legmeghatározóbb, addig mélységesen titkolt epizódjáról lebbentik fel a fátylat.

A koncert szólistája Marton Éva és Csavlek Etelka lesz. A vendégszerepléseken Pál Tamás vezényletével lép pódiumra a zenekar.