Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jacko: A zeneipar rasszista

BBC
2002.07.08. 12:47
"A lemezkiadó vállalatok összeesküdnek bizonyos előadók ellen. Ez főleg fekete művészeket érint." A kihipózott popbohóc ezt egy New York-i polgárjogi gyűlésen mondta közel 350 jelenlévő előtt. A harcos nyilatkozatra reagálva Jacko kiadója, a Sony szóvivője elmondta, hogy a megjegyzés "nevetséges, gyűlölködő és sértő."

Jacko a Harlemben tartott gyűlésen kifejtette, hogy a lemezkiadók rasszizmusa miatt a fekete előadók nem kaphatták meg az őket megillető sikert és anyagi hasznot. Nyelvészeti tudását megcsillantva a címzetes popkirály kijelentette, hogy a Sony rasszista nyelvet használ, amikor afrikai-amerikai előadókról beszél.

A gyújtó hangulatú beszéd hatására szombaton több rajongó és hasonmás vonult a lemezkiadó manhattani székháza elé, és a Sony-termékek bojkottjára hívta fel az utca népét.