Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Sziámi Péter lemondott a Miskolci Operafesztivál vezetéséről

MTI
2002.07.08. 17:54
Lemondott a Miskolci Operafesztivál Kht. vezetéséről Müller Péter Sziámi ügyvezető igazgató, Hegyi Árpád Jutocsa, a fesztivál művészeti igazgatója és Keselyák Gergely zeneigazgató. Ezt Barázda Eszter, a Miskolci Nemzeti Színház szóvivője jelentette be hétfőn, hozzátéve, hogy a lemondásokat Kobold Tamás, a város polgármestere elfogadta. Az ismertetés szerint, a lemondás hátterében az áll, hogy Müller Péter Sziámi, a város közgyűlése által megbízott új színházi direktort és az általa kijelölt új művészeti vezetést nem fogadja el partnernek a jövő évre tervezett Bartók+Mozart Miskolci Nemzetközi Operafesztivál megszervezéséhez. Müller Péter Sziámi eddigi nyilatkozataiban egyértelműen kinyilvánította, hogy számára a biztonságos művészeti hátteret a távozó Hegyi Árpád Jutocsa jelenti.

A város közgyűlésének legutóbbi döntése szerint szeptemberben új pályázatott írnak ki a Miskolci Nemzeti Színház igazgató-főrendezői posztjára. A polgármester szintén őszre, pályázat kiírását javasolja majd a közgyűlésnek az operafesztivál vezetésére, ám Müller Péter Sziámi - megnyilatkozásai szerint - csak akkor hajlandó pályázni a fesztiválvezetői posztra, ha már tudja, hogy ki lesz a Miskolci Nemzeti Színház új, véglegesen kinevezett direktora. Az új vezetők önkormányzati megválasztásáig Lovas Károly eddigi programigazgatót bízták meg a Miskolci Operafesztivál Kht. irányításával.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?