Gyaloghíd lesz a Lánchídból?

MTI
2002.07.10. 12:41
Megkezdődtek a Lánchíd karbantartási munkálatai, a 195 millió forintos beruházással várhatóan szeptember 15-ig készülnek el - tájékoztatta a sajtó képviselőit Demszky Gábor szerdán a fővárosban. A fejlesztés során megújulnak és biztonságosabbak lesznek a híd járdái, és védetté válnak a korróziótól a kívülről nem látható fémszerkezetek. A főpolgármester elmondta: a naponta mintegy 28 ezer gépkocsit áteresztő hidat a hosszú távú fejlesztések során városi gyaloghíddá akarják átalakítani.

A főváros egyik legfontosabb beruházása lehet viszont az Aquincumi híd, melyet a főpolgármester szavai szerint a következő ciklusban mindenképpen meg kell építeni. Az átkelő létrehozását a MÁV-val szoros együttműködésben képzeli el a főváros, mert a tervek szerint a közúti híd építésével egy időben felújítják a vasúti hidat is. A déli városrész fejlődésének szempontjából ugyancsak fontos az albertfalvi híd megépítése, amely Pestszenterzsébetet kötné össze Csepellel és Albertfalvával.

Demszky Gábor szólt még Budapest többi hídjának rekonstrukciós terveiről. A Fővárosi Önkormányzat hétéves fejlesztési tervében szerepel a Margit híd felújítása, azonban ezt a munkát sem lehet megkezdeni addig, míg legalább egy északi híd meg nem épül, hiszen a város forgalma nem bonyolítható le a napi 71 ezer autót áteresztő átkelő nélkül.