Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyaloghíd lesz a Lánchídból?

MTI
2002.07.10. 12:41
Megkezdődtek a Lánchíd karbantartási munkálatai, a 195 millió forintos beruházással várhatóan szeptember 15-ig készülnek el - tájékoztatta a sajtó képviselőit Demszky Gábor szerdán a fővárosban. A fejlesztés során megújulnak és biztonságosabbak lesznek a híd járdái, és védetté válnak a korróziótól a kívülről nem látható fémszerkezetek. A főpolgármester elmondta: a naponta mintegy 28 ezer gépkocsit áteresztő hidat a hosszú távú fejlesztések során városi gyaloghíddá akarják átalakítani.

A főváros egyik legfontosabb beruházása lehet viszont az Aquincumi híd, melyet a főpolgármester szavai szerint a következő ciklusban mindenképpen meg kell építeni. Az átkelő létrehozását a MÁV-val szoros együttműködésben képzeli el a főváros, mert a tervek szerint a közúti híd építésével egy időben felújítják a vasúti hidat is. A déli városrész fejlődésének szempontjából ugyancsak fontos az albertfalvi híd megépítése, amely Pestszenterzsébetet kötné össze Csepellel és Albertfalvával.

Demszky Gábor szólt még Budapest többi hídjának rekonstrukciós terveiről. A Fővárosi Önkormányzat hétéves fejlesztési tervében szerepel a Margit híd felújítása, azonban ezt a munkát sem lehet megkezdeni addig, míg legalább egy északi híd meg nem épül, hiszen a város forgalma nem bonyolítható le a napi 71 ezer autót áteresztő átkelő nélkül.