Erzsébet
1 °C
4 °C

Az érintettek nem tudnak semmit a Golgota sorsáról

MTI
2002.07.10. 16:30
Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnökének semmilyen hivatalos információja nincs arról a lapértesülésről, hogy a Munkácsy-trilógia egyik darabja, a Golgota Magyarországon marad, miután egy hazai vállalkozó megvásárolja - mondta szerdán Láyer József. A fideszes politikus megerősítette: az ügyről semmilyen formában nem tájékoztatták.

Ugyancsak a lapokból értesültek a hírről a debreceni Déri Múzeum munkatársai, akik elmondták: végtelenül örülnének ha a Golgota az Ecce Homo mellett továbbra is a múzeum Munkácsy-termében maradhatna, de még jobban örülnének annak, ha visszakerülne Kanadából a trilógia harmadik darabja, a Krisztus Pilátus előtt című is, s újra együtt lennének láthatóak a monumentális alkotások Debrecenben.

Bényi Árpád festőművész a trilógia együtt-tartásáért alakult kuratórium elnöke is a sajtóból értesült a Golgota megvásárlásáról. A festőművész kijelentette: szégyellheti magát 1993-tól minden magyar kormány, amiért elmulasztotta megvásárolni a Golgotát. - Amennyiben a Golgota megvásárlásáról szóló hírek valósak, azonnal lépéseket kell tenni, hogy mielőbb visszakerüljön Kanadából a Krisztus Pilátus előtt című alkotás is - jelentette ki. .

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?