Judit
2 °C
7 °C

Meleg törpepapagáj az új Monty Python-minijelenetben

BBC
2002.07.17. 17:02
Három új Monty Python-jelenetet ad elő egy színházi társulat a skóciai Fringe művészeti fesztiválon. Az egyenként négyperces abszurd minidarabokat Graham Chapman, a legendás brit humortársulat 1989-ben elhunyt tagja írta, és csak nemrég talált rájuk Los Angelesben a humorista életműírója. Az új jelenetekben hamisítatlan Monty Python-karakterek lépnek színre, például egy meleg törpepapagáj és egy túlórázó Messiás. Az előadói csemegéket a Sketch Club nevű színi társulat adja elő Edinburghban.

A hattagú Monty Python 1969-ben mutatkozott be a BBC televízióban. Első sorozataikat olyan kevesen nézték, hogy helyettük inkább agrárműsorokat sugároztak a szerkesztők. Később szürreális, abszurd humoruk egyre népszerűbb lett, a Monty Python tagjai - köztük John Cleese, Michale Palin és Terry Gilliam - pedig számtalan tévés, rádiós műsorban és játékfilmben népszerűsítették az új angol humort.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?