Natália
1 °C
7 °C

Bearanyozódott Rajkó Zenekar lemeze

PalmLounge
2002.07.25. 14:57
Aranylemezzel jutalmazták a Rajkó Zenekar "Csárdajelenetek" valamint "Rajkók" című albumát. A Hungaroton gondozásában napvilágot látott lemezeknek járó elismerést Hollós Máté, a kiadó ügyvezető igazgatója adta át csütörtökön, Budapesten.

Az együttes a közelmúltban ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. A jubileum alkalmából - a 20 ezredik eladott lemez után - "arannyá" vált két bakelit felvételeiből Csárdás rapszódia címmel, CD-válogatást jelentetett meg a Hungaroton Classic. A kilenc számot tartalmazó új albumon Hubay Jenő, Csermák Antal, valamint Farkas Gyula szerzeményeket gyűjtöttek csokorba, a prímások között olyan hegedűsök játéka hallható, mint Berki Béla, Lendvai Csócsi József.

Az ünnepségen Gerendási István, az együttes igazgatója elmondta, hogy a Rajkó Zenekar naptára zsúfolt. A programok sorában nyár végén közös koncertjük lesz a Budapest Klezmer Banddal a Budapest Kongresszusi Központban. Szeptemberben Markó Iván, Liszt-, Kodály- és Reményi-témákra készített új koreográfiájának előadásán működnek közre. A Magyar Állami Operaházban az év végén lépnek a közönség elé, a gálát húsznál több ország televíziója közvetíti majd. A zenekar külföldi meghívásai közül a sajtótájékoztatón az ausztráliai bemutatkozást említették.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?