Bearanyozódott Rajkó Zenekar lemeze

PalmLounge
2002.07.25. 14:57
Aranylemezzel jutalmazták a Rajkó Zenekar "Csárdajelenetek" valamint "Rajkók" című albumát. A Hungaroton gondozásában napvilágot látott lemezeknek járó elismerést Hollós Máté, a kiadó ügyvezető igazgatója adta át csütörtökön, Budapesten.

Az együttes a közelmúltban ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. A jubileum alkalmából - a 20 ezredik eladott lemez után - "arannyá" vált két bakelit felvételeiből Csárdás rapszódia címmel, CD-válogatást jelentetett meg a Hungaroton Classic. A kilenc számot tartalmazó új albumon Hubay Jenő, Csermák Antal, valamint Farkas Gyula szerzeményeket gyűjtöttek csokorba, a prímások között olyan hegedűsök játéka hallható, mint Berki Béla, Lendvai Csócsi József.

Az ünnepségen Gerendási István, az együttes igazgatója elmondta, hogy a Rajkó Zenekar naptára zsúfolt. A programok sorában nyár végén közös koncertjük lesz a Budapest Klezmer Banddal a Budapest Kongresszusi Központban. Szeptemberben Markó Iván, Liszt-, Kodály- és Reményi-témákra készített új koreográfiájának előadásán működnek közre. A Magyar Állami Operaházban az év végén lépnek a közönség elé, a gálát húsznál több ország televíziója közvetíti majd. A zenekar külföldi meghívásai közül a sajtótájékoztatón az ausztráliai bemutatkozást említették.