Nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

2024.05.06. 12:44

Az este’r partners belsőépítészeti koncepciója alapján megvalósuló Zazie Bistro & Bar belsőépítészeti megoldásai a nemzetközi építészeti szakma figyelmét is felkeltették. A BigSEE ljubljanai nemzetközi dizájndíj winner kategóriájának nyerteseként Budapest új törzshelyének lehetősége nyílik a legjobb közép-európai építészeti és belsőépítészeti megoldások között megmérettetni magát.  

A BigSEE Architecture Award célja az építészet, a belsőépítészet, a kreatív iparágak terén elért kiváló eredmények, alkotások bemutatása és elismerése. A zsűri számára a díjazásnál kiemelt szempont az innováció, a fenntarthatóság, az eredetiség, a társadalmi tudatosság és természetesen a funkcionalitás is.

Budapesti hely a nyerő

A Zazie Bistro&Bar a BigSEE ljubljanai nemzetközi dizájndíj winner kategóriáját zsebelte be nemrég. A díjnak köszönhetően a tervezőcsapat személyesen is bemutathatja a projektet a Design Hét Ljubljana programsorozatának keretében, ahol a legjobb közép-európai építészeti és belsőépítészeti munkákat fogja díjazni a zsűri. 

Radnóczy Eszter, az este’r partners belsőépítész iroda alapítója tervezte a MOL Campus földszintjén található helyet, amely Bíró Dániel séf vezetésével gyorsan a helyiek kedvencévé vált. 

„Tereinek gördülékenységét a folyó áramlása befolyásolja, amely a helyet befogadó épület üvegfelületéről is kivehető. A belsőépítész csapat is erre helyezte a hangsúlyt. A külső üveges héjjal párhuzamosan hullámzó teljes belső falat egy nagyon különleges égetett rácsos dísztégla alkotja, melynek hatását a nagy, áramló, íves fal felett a mennyezeten lebegő textilek hullámozása fokoz” – olvasható a sajtóközleményben.

A projekt mögötti ötlet fő irányvonala, hogy a MOL Campus épület kortárs, városi attitűdjét ötvözze a természeti elemekkel, amelyek már a Campus ablakain keresztül is erőteljesen megjelennek, a bisztró minden helyiségében teret kapnak.

Az éttermi enteriőr tervezésekor az inspirációnkat a dunai evezés adta. Az az élmény, amikor megnyugtató lassúsággal áramlik alattad a folyó, be-beevezel a nádasba, és mindenhol új, kis világok nyílnak meg. Ezt szerettük volna lefordítani a dizájn nyelvére egy olyan térrel, amely megnyugvást ad, komfortot sugall, mégis felpezsdít, attól függően, hogy melyik napszakban érkezel

 – mondta Radnóczy Eszter belsőépítész, vezető tervező. 

A tervezőcsapat a Design Hét Ljubljana programsorozata után sem áll meg, hiszen a londoni Restaurant & Bar Design Awardson is pályáztak a Zazie-val.