Szilvia
5 °C
16 °C

Meghalt Kaszás Attila

2007.03.23. 22:00
Elhunyt Kaszás Attila színművész életének 47. évében. A Nemzeti Színház művésze hétfőn kapott agyvérzést, azóta kómában volt.

"Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet vezetősége mély sajnálattal tudatja, hogy Kaszás Attila színművész minden orvosi erőfeszítés ellenére (ideértve a mára virradó éjszaka elvégzett tehermentesítő koponyaműtétet is) március 23-án 19 óra 40 perckor intézetünk intenzív osztályán elhunyt" - tartalmazza az MTI-hez eljuttatott közlemény, amit Szikora István, az intézmény főigazgató-helyettese írt alá. A főigazgató az Indexnek megerősítette a halálesetet, de a művész feleségének kérésére több információt nem adhatott ki.


Kaszás Attila
Kaszás hétfőn a Nemzeti Színházban lett rosszul, később az orvosok megállapították, hogy agyvérzést kapott. A színészt újra kellett éleszteni, hétfő óta kómában volt. Megállapították azt is, hogy egy eddig nem ismert születési rendellenessége volt a művésznek. "A vizsgálat a koponyába haladó egyik verőér megrepedését és ennek következtében kialakult elzáródását bizonyította" - állt egy korábbi közleményben.

Kaszás Attila rosszullétekor a Tizenkét dühös ember című darabban a negyedik esküdtet játszotta volna olyan színészek mellett, mint Sinkó László, Trokán Péter, Kulka János és Garas Dezső. A további előadásokat, amikben a művész színpadra lépett volna, a Nemzeti Színház helyettesítéssel tartja meg.

A Jászai Mari-díjas színész 1960-ban született a szlovákiai Vágselyén. A Színház és Filmművészeti Főiskolán 1983-ban végzett, Horvai István és Kapás Dezső tanítványaként. 1984-től a Vígszínház, majd 2003-tól a Nemzeti Színház színésze. Játszott a Katona József Színházban, az Új Színházban, a Budapesti Kamaraszínházban, a Rock Színházban, valamint Győrben, Kecskeméten, Sopronban és Szegeden is.

Játszott az Érzékek iskolájában, a Werckmeister harmóniákban, legutóbbi filmes szerepét a Kútfejek című vígjátékban alakította. Első felesége Eszenyi Enikő volt, gyermeke második házasságából született tavaly júniusban.

A Youtube honlapján Kaszás Attila előadásában a vígszínházas Csókos asszony előadás Mi muzsikus lelkek vagyunk dalát találhatjuk meg, vagy az 1994-es Patika-sorozat Dés László-szerezte Ha akarom című betétdalát: "Nem igaz, hogy vége, nem igaz, hogy elmúlt, mert élvezem azt, ami szól itt bent."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?