Beugrom a fagyasztóba, úgy húsz évre

2009.04.14. 23:00 Módosítva: 2009.04.14. 23:33
Az áprilisi Galaktika központi témája a hibernáció, az emberi élet fagyasztásos meghosszabbítása.

A hibernáció témájához az érdekes tudományos fejtegetéseken kívül két novella is társul, Roger Levy friss írásában egy, a Mars és a Föld között rendszeresen ingázó ember küzd álmatlanságával, miközben a többiek végigalusszák az utazást. Edgar Rice Burroughs klasszikusában ugyanakkor egy ötvenezer évre jégbe fagyott ősünk szembesül kiolvasztását követően a modern világgal.

galaktika

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra hazánkba látogató Robert Charles Wilson is bemutatkozik a Galaktika olvasóinak egy különleges, dedikálható elbeszéléssel, valamint egy exkluzív interjúval. A Hőhatár novellapályázat három győztese, Jakab R. József, Bolyki Tamás és Sümegi Attila az éghajlatváltozás katasztrofális következményeire figyelmeztet.

Az áprilisi Galaktikában befejezéséhez érkezik Larry Niven folytatásos kisregénye, „Az alakváltó fegyver”, de a lap megemlékezik a nemrég elhunyt Philip José Farmerről is, akinek egy remekbe szabott, formabontó novellája is olvasható ebben a hónapban. Avram Davidson „A gólem”-je a jól ismert legendát öltözteti SF-köntösbe, a retró rovat pedig Rónaszegi Miklós „Kamaszkor” című elbeszélését közli újra egy régi Galaktikából.

Cikkek olvashatók továbbá a Halo Wars játékról, az új Dragonball filmről, hipermodern ajtózárakról, golyóálló pólókról, megvalósult robotokról és egy intelligens asztalról, amely segít a társkeresésben.