Megvan a New York-i bajuszgyőztes

2009.04.17. 13:03 Módosítva: 2009.04.17. 15:36
Amit Kumer nyerte az Extremely Hungary amerikai magyar kulturális évad New York-i bajuszversenyét.

Két és fél hónap alatt a legpompásabb bajuszt növesztve Amit Kumer, ezzel megnyerte meg a New York-i bajuszverseny fődíját.

A zsűri döntése alapján a harmincas éveiben járó amerikai fiatalembernek volt a versenyzők között a legnagyobb, legdúsabb bajsza. Két személyre szóló budapesti repülőutat nyert, valószínűleg nyáron utazik öt napra a magyar fővárosba - tájékoztatta az MTI-t az Extremely Hungary-t szervező New York-i Magyar Kulturális Intézet igazgatóhelyettese.

A bajusznövesztő verseny február 1-jén indult Brooklynban, a Radegast Hall and Biergarten sörözőben, ugyanott, ahol csütörtök este eredményt hirdettek. 60-an neveztek be, köztük 6 lány, a Frida-kategóriában a legszebb női bajuszt díjazták. A hölgyek között Liz Rimer lett az első: két és fél hónap alatt valódi bajszot növesztett.

A zsűri Michael Benjamin brooklyni festőművész, Berecz Ágnes New York-i művészettörténész és kritikus, Janet Ginsburg amerikai író-producer és Michael W. Haar New York-i mesterborbély volt.

A művészi bajusz osztályban a Nina/Aya nővérek nyertek. Másfél méteres textilbajuszt készítettek maguknak magyar hímzésekkel, úgy bújtak bele a gigantikus műszőrzetbe.

A bajuszversenynek egy magyar győztese is lett, Révész András az úgynevezett profi bajusz kategóriában nyert - a hét kategória közül ebben a borotvált arc nem volt nevezési feltétel.