Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Idén megjelenik a DaVinci-kód folytatása

2009.04.21. 10:34 Módosítva: 2009-04-21 10:49:03
A könyv első kiadása ötmillió példányban jelenik meg.

Újra felpezsdülhet a könyvvilág, kiadója bejelentése szerint ugyanis még ebben az évben megjelenik Dan Brownnak, a Da Vinci-kód írójának új könyve, amelynek szintén Robert Langdon lesz a főhőse.

A Knopf Doubleday kiadócsoport szeptemberre ígérte a szerző 12 óra alatt játszódó, The Lost Symbol (Az elveszett jelkép) címet viselő krimijének megjelenését. „Ez a regény egy furcsa és csodálatos utazás volt – írta Dan Brown a kiadó által nyilvánosságra hozott közleményében. – Rendkívüli kihívás volt öt év kutatómunkáját beleszőni a történet 12 óra alatt játszódó keretébe. Robert Langdon élete sokkal gyorsabban halad, mint a sajátom.”

A Knopf Doubleday először ötmillió példányban nyomja ki a könyvet, ez a kiadó történetének legnagyobb példányszámát jelenti, noha ez is jócskán elmarad a Harry Potter utolsó kötetének tízmillió példányos debütálásától.

A könyv részleteiről egyelőre nem sok információ került napvilágra, így azt sem lehet tudni, hogy hol fog játszódni. Ez azonban nem gátolta meg a nagy internetes könyvkereskedő oldalakat, hogy listájukra helyezzék a művet. A Barnes and Noble máris első helyre tette a könyvet, az Amazon oldalán az első száz felé közelít.

A szerző legnagyobb sikerének számító Da Vinci-kódból világszerte több mint 80 millió kelt el, és útikönyvekre, szakácskönyvekre, összeesküvés-elméleteket feltáró irományokra, paródiákra, valamint vallási tárgyú művekre ihletett. A Tom Hanks főszereplésével készült filmfeldolgozás 700 millió dolláros (több mint 162 milliárd forintos) bevételt hozott, a szerző másik híres művéből, az Angyalok és démonok című regényből forgatott filmet idén tavasszal mutatják be.