Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Elkészült a Jókai Színház cirkuszsátra

2009.05.05. 14:04 Módosítva: 2009.05.05. 15:25
Befejeződött a Békés Megyei Jókai Színház cirkuszsátrának építése Békéscsabán, így pénteken a különleges színpadon mutathatják be Tim Rice és Elton John Aida című musicaljét.

Az Aida című musical a Jókai és a West End Színház közös produkciója lesz: a szereposztásban láthatjuk Fésűs Nellyt és Kállóy Molnár Pétert.

A 30 méter átmérőjű, 500 férőhelyes cirkuszi sátort, a helyi evangélikus egyház lelkészi hivatalának udvarán állították fel. A Jókai Színház az egyetlen magyar színház, ami saját mobil játszóhellyel rendelkezik.

forrás: jokaiszinhaz.hu
forrás: jokaiszinhaz.hu

A porondszínház 10 méter átmérőjű színpada egy kamion alvázára épült, a hangosítás- és a világítástechnika egy másikra. Így a mozgó teátrum hatékonyan, gyorsan összepakolható és felállítható két kamion segítségével bárhol.

"Ha felállítjuk a sátrunkat, akkor az egyébként megfizethetetlenül drága bérleti díjjal működő külföldi fesztiválok szervezői is örülnek, hogy egy újabb helyszín is rendelkezésre áll bemutatni egy-egy vendégprodukciót" - mondta Fekete Péter, a Békés Megyei Jókai Színház igazgatója, aki az előadás helyszíne miatt cirkuszi hangulatot és közeli élményt is ígér.