Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Olajháború után vízháború jön?

sci-fi.hu
2009.06.14. 13:06
A júniusi Galaktika központi témája a Földet fenyegető vízhiány és az az örök kérdés, hogy hogyan és mivel készülhetünk fel a pótlására.

A központi témához Ramón Garza Wilmot novellája kapcsolódik. „Az ötödik lovas” a jövő vízháborúinak idejében játszódik, amikor egy kutatóintézet olyan szerrel kísérletezik, amely megszünteti a katonák fájdalomérzetét. Antal József írása a Vénusz meghódításának mindennapjairól szól, ahol a telepesek szintén vízgondokkal küszködnek.

231

A júniusi Galaktikában folytatódik C. J. Cherryh kisregénye, „A bűnbak”, ami az emberiség egy idegen fajjal folytatott, elhúzódó háborújáról szól.

A lapszámban megemlékezés olvasható a nemrégiben elhunyt J. G. Ballardról, egy általa írt novella kíséretében. Kir Bulicsov egy új bolygó felfedezéséről ír, Michael T. Cricket pedig a világvégéről.

A retró rovatban olvasható S. C. Sykestól „A Cyphertone”, ami egy hipermodern játékszerről szól, amely könnyen szétrombolhatja a családokat.

Kitüntetése alkalmából interjú készült dr. Lukács Béla fizikussal is, de olvasható cikk egy delfinhajóról, egy vízzel működő hátirakétáról, az alternatív energiaforrásokról, a mostanság egyre divatosabb steampunk történetéről, valamint ajánló a Képlet című filmről és Robert Sheckley egy klasszikus regényéről.  • Vennék
  • Hírek