Feltámad Amerika Kapitány

2009.06.16. 14:43 Módosítva: 2009.06.16. 14:43
A Marvel Comics két évvel ezelőtt kiírta a képregényből Amerika Kapitányt, polgári nevén Steve Rogerst, most öt részre mégis feltámasztanák.

Amerika Kapitány feltámad halottaiból: a Marvel Comics szuperhőse július 1-jén lép újra színre egy ötrészes kaland kedvéért, bár azt egyelőre nem tudni, hogy miként tér vissza az élők közé.

Tom Brevoort szerkesztő szerint a főhős egy "Vonnegut-féle metafizikai utazáson vett eddig részt, és a helyét kereste a Földön". "A halála óta eltelt hónapokban nem feküdt a sírjában - magyarázta. - Míg halottnak tűnt, az elméje és szelleme máshol élt tovább".

captainamerica

Amerika Kapitányt, Steve Rogers szuperhős alteregóját a történet szerint két évvel ezelőtt lőtték le manhattani házának lépcsőjén, és Arlingtonban temették el. A haláláról szóló rész 2007 márciusában jelent meg Amerikában.

Rogers helyét barátja, Bucky Barnes vette át, vele folytatódott a sorozat. A júliusban megújuló történet szerint Barnes lesz az, aki megpróbálja visszahozni Rogerst.

"Persze felmerül a kérdés, hogy lehet-e egynél több Amerika Kapitány? - fejtette ki Brevoort. - És ha nem lehet, mit jelent ez Bucky számára? Hogy fog ezek után beilleszkedni a világba"?

Közlése szerint egyes Bucky-rajongók nem lelkesednek az újabb fordulatért, és most még nagy a megosztottság. Emlékeztetett azonban arra, hogy amikor Rogers meghalt, akkor is nagy volt a felháborodás, később aztán sokan megbarátkoztak Buckyval, akinek fel kellett nőnie a feladathoz.

A kiadó úgy érzi, hogy az amerikaiak kedvezően fogadják a Marvel egyik leghazafiasabb hősének feltámadását.