Michael Jacksont eltemették Kaliforniában

2009.09.04. 10:07
Michael Jacksont helyi idő szerint csütörtök este eltemették a kaliforniai Glendale-ben; a 70 nappal korábban elhunyt popsztárt családtagok és közeli barátok szűk köre búcsúztatta.

Az 50 évesen váratlanul elhunyt énekest olyan hírességek mellett helyezték végső nyugalomra a Forest Lawn emlékpark nagy mauzóleumában, mint Jean Harlow, Carole Lombard, Clark Gable hollywoodi színészek és Red Skelton humorista. A temetésről hetven percet késett a család és az aranyozott koporsó.

Ha a családnak az volt a célja, hogy az énekes háborítatlanul nyugodjon, akkor jól választott, a nagy márvány mauzóleum szinte teljes egészében zárva van a közönség előtt, a rajongók nem látogathatják, jegyezte meg az ABC televíziós tudósítója. A család 12 sírhelyet vásárolt meg összesen, és már a temetésről is kitiltották a rajongókat. A rendőrség lezárta a Los Angeles belvárosától 13 kilométerre fekvő temető környező utcáit, és a temetést megelőző este bezárták a temetőt is.

A temetésen a barátok között jelen volt Al Sharpton lelkész, híres fekete jogvédő, Elizabeth Taylor színésznő, Stevie Wonder, Diana Ross énekesek és Barry Bonds, a San Francisco Giants baseballjátékosa. Elfogadta a meghívást Chris Tucker, Macaulay Culkin és Mila Kunis is.

"Az életét kísérő botrányok és viták ellenére az egyetlen dolog, ami megmarad utána, az a zenéje, s ez volt Michael" - mondta a lelkész a CNN hírtelevíziónak a temetés alkalmából.

A rendőrség még nem zárta le a nyomozást Jackson halála ügyében. A Los Angeles megyei halottkém emberölésnek minősítette az énekes halálát, amit egy intravénás injekció okozott.

Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a halált alapvetően az erős érzéstelenítő hatású Propofol és egyéb nyugtatók miatti heveny mérgezés okozta. A legfőbb gyanúsított Jackson volt orvosa, Conrad Murray, vádemelés azonban még nem történt.