400 színész izzad a Ben Hur Live-ban

2009.09.17. 14:19
Ma este végre bemutatják a londoni O2 arénában a 15 éve készülő Ben Hur Live című színdarabot. Az állatvédők a showban felvonultatott lovakért és madarakért aggódnak.

400 színésszel, 46 lóval, 100 galambbal, 500 tonna homokkal, elképesztő pirotechnikával, grandiózus díszletekkel, és szexuálisan túlfűtött jelenetekkel debütál ma este a Ben Hur színpadi változata a londoni O2 arénában, írja a Guardian.  

Franz Abraham rendező-producer 15 éven át dolgozott a tengeri csatákat és a legendás kocsiversenyt is bemutató showműsoron, hogy elkészüljön a Charlton heston-féle Ben Hur premierjének 50. évfordulójára, bár maga a színdarab inkább Lewis Wallace 1880-ban írt regényét vette alapul a mozifilm helyett.

A főszereplőt egy kevésbé ismert színész, Sebastian Thrun játssza, a zeneszerző és a narrátor viszont jóval ismertebb: a Police egykori dobosa, Stewart Copeland. A londoni premier után a Ben Hur Live csapata végigturnézza egész Európát: Párizs, Madrid, Lisszabon és Düsseldorf után a budapesti Papp László Sportarénában is fellépnek, december 11-én.

A thisislondon.co.uk viszont arról számolt be ma, hogy állatvédő szervezetek "Ben-Hur Live: Hell for Animals" feliratú táblákkal tüntetnek a O2 aréna előtt. Szerintük a rock koncertet idéző show hang- és fényeffektjei sokkolják a darabhoz beidomított sólymokat, keselyűket és szamarakat, akik nem szoktak úgy hozzá a szerepléshez, mint a lovak vagy a galambok.