Olivér
4 °C
8 °C

Verebes színházigazgató lesz

2009.11.04. 09:14 Módosítva: 2009-11-04 09:46:43
A Napi Ász információi szerint a Napkelte műsorvezetője a Mikroszkóp Színpadot irányíthatja jövőre, miután csak ő pályázott a posztra.

A Napi Ász információi szerint Verebes István lesz januártól a Mikroszkóp Színpad új direktora. A bulvárlap szerint ez már nyílt titok a szakmában, Selmeczi Tibor december 31-ei távozásával Verebes alakíthatja majd át a Mikroszkóp repertoárját.

Hivatalosan még nincs döntés a színház új vezetéséről, de a Napi Ász szerint mindössze egyetlen pályázat érkezett, Verebes Istváné. A bulvárlap szerint a szakma egyébként nem tartja jó lépésnek Verebes indulását az igazgatói posztért, sokak szerint jobban illett volna hozza a Vidám Színpad vezetése.

Selmeczi Tibor már hetekkel korábban jelezte, hogy nem akar indulni újból az igazgatói székért, és egyetlen dolog árnyékolja be csupán utolsó napjait a színházban: „az utódlás kérdése”.

Verebes egyébként nem először vezetne színházi társulatot, a színész, rendező, dramaturg és műsorvezető 1990-től 1993-ig a Komédium Színház igazgatója volt, majd 1993-tól 1998-ig a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatát vezette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?