Viola
-5 °C
-2 °C

Csődbe mentek a honolului szimfonikusok

2009.11.09. 11:19
Nem maradt rá pénzük, hogy az idei koncerteket megtartsák, ezért csődvédelmet kért a 109 éves honolului szimfonikusok.

Újabb áldozatot szedett a globális gazdasági válság: a honolului szimfonikusok bejelentették, hogy az elapadt pénzügyi támogatások miatt kénytelenek lemondani az idén még hátralevő koncertjeiket és csődvédelmet kérnek.

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb múltra visszatekintő szimfonikus zenekara a hét végén hozta nyilvánosságra, hogy adósságai elérték az egymillió dollárt, és az év utolsó két hónapjában nem maradt pénze a tervezett előadások megtartására.

A zenekar előadásainak látogatottsága alapvetően rendben volt, bár az utolsó néhány fellépésre kicsit kevesebb jegyet adtak el. A jegybevételek azonban csupán a kiadások harminc százalékát fedezték, a maradék hetven százalék adományokból folyt be. Ezek a források azonban a recesszió következtében elapadtak.

A zenekar évi 4,1 millió dolláros költségvetéssel dolgozott. A legnagyobb tételt a zenészek fizetése jelentette. A beszűkült anyagi lehetőségek miatt valószínűleg kénytelenek lesznek a hatvannégy zenész egy részét elküldeni. A 109 éves együttes abban reménykedik, hogy jövő év elején folytathatja a koncertezést.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!