Szilárda
-4 °C
3 °C

Megint tömegeket vonzottak a múzeumok

2009.11.15. 14:55
Rendkívül népszerűnek bizonyult a múzeumok első őszi éjszakája, amelyet idén hagyományteremtő jelleggel rendeztek meg szombat éjjel 31 budapesti és 49 vidéki kiállítóhely részvételével a múzeumok őszi fesztiváljának záróeseményeként.

Nehéz volt viszont a bejutás a Szépművészeti Múzeumba, az érdeklődők sora egészen a Dózsa György útig kígyózott. A Boticcellitől Tizianóig című páratlan kiállítást csak előzetes regisztrációval lehetett megtekinteni, mivel a tárlatra egy órában csak négyszáz látogatót engedhettek be.

A Városligetben fekvő Műszaki és Közlekedési Múzeum szintén népszerű választás volt a programban résztvevők körében, a közlekedési eszközök elsősorban a kisgyerekkel útra kelt családokat vonzották.

A Budai Vár alatt húzódó Sziklakórház rengeteg érdeklődőt vonzott, az esti - hangszerekkel és gyertyákkal kísért - őrségváltást hatalmas tömeg kísérte figyelemmel. A légókórházba való bejutásra sokat kellett várni, az est folyamán le is kellett zárni az autók előtt a Várba vezető utakat.

 
D  AS20091114027

A Természettudományi Múzeumot is sokan választották, itt élő zenét, kézműves és ügyességi programokat kínált az érdeklődőknek.

A különleges éjszakán a felnőttek 1300 forintért, a hatévesnél idősebb gyerekek 600 forintért, a hat éven aluliak pedig ingyen térhettek be bármely kiállítóhelyre, valamint igénybe vehetették a 18 és 24 óra között közlekedő múzeumbuszokat is.

Még nincsenek pontos számok

A legtöbb intézmény pontos látogatószámokkal még nem tudott szolgálni, de mindenütt nagy érdeklődésről számoltak be.

Demeter Judit, a Magyar Nemzeti Galéria PR-menedzsere szerint intézményüket nagyjából ötezren keresték fel, legnépszerűbbnek a München magyarul című kiállítás bemutató tárlatvezetése volt.

 
D  AS20091114025

Lovas Judit, a Magyar Nemzeti Múzeum közművelődési főosztályának munkatársa elmondta: minden várakozást felülmúlóan sokan - számításaik szerint mintegy 5700-an - érkeztek az intézménybe szombat éjszaka.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!