Valér
-1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Las Vegas-i milliomosé a legdrágább Rembrandt

2009.12.19. 21:13 Módosítva: 2009.12.19. 21:14
A Mirage és a Bellagio tulajdonosa vett meg Rembrandt egyik portréját a New York Times értesülései szerint. 33,2 millió dollárt (körülbelül 6,3 milliárd forintot) adott az 1658-ban készült festményért, Rembrandtért még soha nem addig ennyit.
A Csípőre tett kezű férfi portréja
A Csípőre tett kezű férfi portréja

Steve Wynn amerikai kaszinómogul vásárolta meg a nemrégiben a Christie's londoni árverésén rekordáron, 33,2 millió dollárért eladott Rembrandt-festményt - értesült a The New York Times.

A Christie's aukciósház nem fedi fel a telefonon licitáló vevő kilétét - mondta a patinás intézmény szóvivője. A New York Times a "tranzakcióhoz közeli" forrásokból tudta meg a vásárló nevét.

Az 1658-ban készült Csípőre tett kezű férfi portréja eladási rekordot jelentett, korábban soha nem fizettek ennyit a holland mester képeiért.

Steve Wynn kaszinómágnás az 1990-es években a kaszinószállodák fejlesztésével hívta fel magára a figyelmet. Az üzletember emellett nagy műgyűjtő és műértő hírében áll, bár ennek ellentmond egy alkalommal véletlenül kilyukasztotta gyűjteményének egyik darabját, Picasso Álom című képét.