Elhunyt Yves Rocher

2009.12.26. 18:07 Módosítva: 2009.12.26. 18:45
Yves Rocher 1982-ben
Yves Rocher 1982-ben

Rocher 1930 áprilisában született La Gacilly bretagne-i városkában, amelynek 1962 és 2008 között a polgármestere volt.

Yves Rocher alig 29 évesen, 1959-ben alapította meg a nevét viselő kozmetikai márkát. A szépséget a növényekkel kívánta biztosítani, elutasított minden szintetikus szert. Előnyben részesítette a távértékesítést.

A magyarországi márkaboltokkal is rendelkező Yves Rocher konszern honlapja szerint több mint 15 ezer embert foglalkoztat világszerte, forgalma 2 milliárd euró, "vásárlói száma mintegy 40 millió".

A 30 országban jelen lévő konszern által forgalmazott márkák között szerepel az Yves Rocher, a Daniel Jouvance, a Dr Pierre Ricaux, az Isabel Derroisné, Kiotis és a Galerie Noémie, valamint a Petit Bateau ruházati márka.

Nicolas Sarkozy francia elnök közleményben tisztelgett "a nagy francia gyáriparos emléke előtt", aki "lépésről lépésre képes volt felépíteni egy konzorciumot a női szépség szolgálatában, a tartós foglalkoztatás fejlesztésébe és a környezet védelmébe ruházott be, többek között a Yves Rocher-Istitut France alapítvány közreműködésével".

A TNS Sofres közvélemény-kutató cég egyik 2007-es felmérése szerint minden harmadik francia nő használ - megfizethetőnek és jó minőségű tartott - Yves Rocher terméket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport