Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Óriáskoncerttel segítenek Bonóék Haitin

2010.01.18. 12:30
Bono, Sting, Justin Timberlake, Christina Aguilera és Alicia Keys is fellép a január 22-ei Hope for Haiti televíziós adománygyűjtő koncerten, jelentette be George Clooney, a tucatnyi amerikai tévécsatornán sugárzásra kerülő jótékonysági műsor házigazdája. A sztárok adakoznak.

A vasárnap esti Arany Glóbusz-gálán megszólaló Clooney elmondta, hogy több mint negyven híresség vállalta a szereplést a Music Television műsorában, amelyet a hálózat csatornáin kívül az ABC, a CBS, az NBC, a CNN, a FOX és az HBO televízió is élőben vesz át.

A program célja "megmutatni a Haitin élőknek, hogy az egész világ figyel rájuk" - fogalmazott a filmsztár. A műsor bevételét a Vöröskereszthez, az UNICEF-hez, és egyéb, a haitiakat közvetlenül támogató segélyszervezetekhez juttatják el.

Clooney műsorvezetőtársa, a haiti származású Wyclef Jean énekes lesz, akinek a katasztrófa áldozatainak támogatására létrehozott Yele Haiti segélyalapját szintén támogathatják a program nézői.

A tévéműsor alatt elhangzó dalokat az iTune-on is hozzáférhetővé teszik, a letöltés bevétele pedig ugyancsak a segélyalapokat gazdagítja - ismertette Glooney.

Az Ausztrál Open megnyitása előtt, vasárnap megtartott jótékonysági bemutatón Roger Federer teniszcsillag Serena Williamsszel és más kollégáival 200 ezer dollárt gyűjtött össze a haitiak javára.

Az amerikai Not On Our Watch szervezet, amelyet Matt Damon, Don Cheadle, Brad Pitt és George Clooney hozott létre, bejelentette, hogy egymillió dollárral támogatja a katasztrófa sújtotta terület orvosi ellátását.

Gisele Bündchen brazil szupermodell a people.com szerint 1,5 millió dollárt juttatott el a Vöröskeresztnek.

Sandra Bullock, Brad Pitt és Angelina Jolie az Orvosok Határok Nélkül szervezet haiti erőfeszítéseit támogatták egymillió dollárral.

Madonna 250 ezer dolláros csekket töltött ki a Partners for Health számára. "Arra kérem a barátaimat és rajongóimat világszerte, hogy kövessék a példámat, és adjanak, amennyi tőlük telik" - toborzott követőket a popdíva.

Lance Armstrong kerékpárversenyző LiveStrong Foundation elnevezésű alapjából szintén 250 ezer dollárt utalt át az Orvosok Határok Nélkül és a Partners in Heath szervezeteknek.

Tiger Woods 3 millió dollár értékben egy mobil kórházat küld Haitira - jelentette be a golfsztár hip-hop mogul barátja, Russell Simmons.

Az amerikai Nemzeti Futball Liga (NFL), az NBA kosarasai, a baseball nagyjai (MLB) és a jégkorongozók (NHL) is nagy összegű adományokkal járultak hozzá a földrengés okozta károk enyhítéséhez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?