Jolán
2 °C
4 °C

Stílszerű aláfestő zene öngyilkossághoz

2010.01.19. 10:08
Egy angol rádiós DJ a Van Halen Jump! (Ugorj!) című számát játszotta a rádióban, miközben egy nő éppen öngyilkosságot akart elkövetni egy hídon.

Az angliai M60-as autópálya egy szakaszán teljesen megbénult a forgalom, amikor egy feltehetően zavart nő az egyik hídról leugorva próbált öngyilkosságot elkövetni, írja a Daily Mail. A 42 éves nő az utolsó pillanatban meggondolhatta magát, de a rendőrök kénytelenek voltak lezárni a forgalmat a kétszer négysávos autópályán.

DJ Steve Penk
DJ Steve Penk

A dugóban várakozó autósok egyike egy közeli rádióállomást hívott fel azzal a kéréssel, hogy ha lehet, ő szívesen meghallgatná a Van Halen zenekar Jump! című számát, hiszen illik a kialakult helyzethez. A rádió műsorvezetője, egyben az állomás tulajdonosa, DJ Steve Penk pedig készségesen teljesítette kérését. A sors különös fintora, hogy a dal refrénje után a nő valóban leugrott a mintegy tízméteres magasságból.

A nőt kisebb sérülésekkel szállították kórházba, de a meglehetősen morbid zeneválasztás miatt számos panasz érkezett a rádióállomáshoz. Steve Penk sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az ugráshoz esetleg a zeneszámnak bármilyen köze lett volna, de kijelentette, hogy nem bánta meg a dolgot, mert szerinte az nonszensz, hogy "egy nő hisztériás viselkedése miatt a környék teljes közlekedése lebénulhat."

Nem ez volt Penk első botrányos húzása, 1998-ban egy John Culshaw nevű humoristával közösen elhitették a Downing Street 10, a mindenkori brit miniszterelnöki rezidencia telefonközpontosával, hogy ő William Hauge ellenzéki politikus, és élő adásban beszélgetett el Tony Blair miniszterelnökkel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?