Olivér
5 °C
8 °C

Összetörte a Picassót a különórán a diák

2010.01.25. 14:03
Véletlenül nekiesett egy Picasso-festménynek egy látogató a New York-i Metropolitan múzeumban.
Picasso - A színész
Picasso - A színész

A diák A színész című képnek esett neki, ezáltal az 1,8-szor 1,2 méteres festményen körülbelül 15 centis, függőleges lyuk keletkezett a jobb alsó sarkában. A kép ugyan elszakadt, de szerencsére nem hangsúlyos helyen, ezért meg tudják javítani, amire a múzeum szerint még az idén sor kerül – olvasható a BBC hírében.

A balesetet okozó nő egy művészettörténeti továbbképzésen vett részt, állítólag megszédült, azért esett neki a képnek. Nevét nem voltak hajlandóak kiadni. A képet azonnal levették a falról, és kezelésbe vették a múzueum szakértői.

A pórul járt alkotást 1904-1905 telén festette Picasso a rózsaszín korszakában. A Metropolitanben áprilisban megnyíló, 250 munkát bemutató Picassso-kiállításra mindenképpen helyre kell állítani a műalkotást – nyilatkozták a múzeum részéről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?