Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rablók gázolták halálra a díjnyertes vágót

2010.01.31. 17:18 Módosítva: 2010-01-31 17:26:13
Karen Schmeer ismert vágó bevásárlásból tartott hazafelé New Yorkban, amikor egy patikát kiraboló banda menekülés közben elgázolta. A Sundance fesztivál díját is elnyerő 39 éves filmes belehalt sérüléseibe.

Egy patika elleni rablótámadás áldozata lett New Yorkban Karen Schmeer amerikai filmes, aki vágóként működött közre több díjnyertes dokumentumfilm elkészítésében. A 39 éves vágó bevásárlószatyrokkal a kezében épp át akart kelni a Broadway utcán, amikor a rendőrök elől menekülő rablók elgázolták.

Schmeer nekicsapódott egy másik autónak, majd két gépkocsi közé szorult, a helyszínen életét vesztette.

Karen Schmeer főleg Errol Morris rendezővel dolgozott együtt, így a Robert McNamara egykori védelmi miniszterről szóló Oscar-díjas A háború ködében (Fog of War) dokumentumfilmen.

Schmeer elnyerte a Sundance fesztivál díját a Sergio című filmmel, amely a 2003-ban Bagdadban merényletben meggyilkolt Sergio Vieria de Mellóról, az ENSZ emberi jogi főbiztosáról szólt.