Jude Law és Rachel Weisz lehetnek a legjobb színházi színészek

2010.02.14. 22:17 Módosítva: 2010.02.15. 00:48
A legjobb londoni színházi teljesítményeket elismerő Laurence Olivier-díjat hollywoodi sztárok, sőt még a Spice Girls egykori tagja is megkaphatja.

Rachel Weisz kaphatja meg a legjobb színésznőnek, Jude Law pedig a legjobb színésznek járó Laurence Olivier-díjat, amelynek jelöltjeit a héten hozták nyilvánosságra.

A Broadway Tony-díjának megfelelő elismeréssel a londoni színházakban bemutatott színdarabok, musicalek, táncelőadások, operák alkotóit és előadóit jutalmazzák március 21-én.

Jude Law a Hamlet címszerepéért kaphatja a legjobb színésznek járó díjat, míg Rachel Weisz a Vágy villamosában, Blanche Dubois szerepében nyújtott alakításáért viheti haza a kitüntetést. A női kategóriában egyébként versenyben van még Gillian Anderson, az X-kták egykori főszereplője is. A legjobb női mellékszereplők között pedig esélyes Keira Knightley is, akit a világ az Igazából szerelem című romantikus vígjátékból és a Karib-tenger kalózaiból ismerhet.

A Mr. Bean sztárja, Rowan Atkinson hozhatja el a legjobb musical-színésznek járó díjat az Oliver című darabban játszott Fagin-alakításáért. A legjobb musical-színésznőnek járó díjra pedig a legesélyesebb Patina Miller a Sister Actben (Apáca-show) nyújtott teljesítményéért, de ebben a katgóriában jelölték a Spice Girls egykori tagját Melanie C-t is.