Börtön a kínai swingereknek

2010.05.20. 13:33
Három és fél év börtönre ítélte egy kínai bíróság csütörtökön a nancsingi egyetem professzorát, aki a vád szerint szexpartikat szervezett otthonában és más helyszíneken.

Az 52 éves Ma Jaohaj súlyos büntetését a kínai állami hírügynökség azzal magyarázza, hogy a férfi nem ismerte el bűnösségét, és ártatlannak vallotta magát. A per többi vádlottja - 13 férfi és 8 nő - bevallotta, hogy részt vett csoportos szexuális eseményeken. Közülük volt, akit felfüggesztett, mások rövidebb, letöltendő börtönbüntetést kaptak.

A rendőrség a szvingerpartikon részt vevők öt fős csoportjára először tavaly augusztusban egy nancsingi hotelben csapott le, majd a többi vádlottat is elfogták. Kiderült, hogy a rendezvényeket az egyikhelyi egyetem professzora szervezte. Ma Jaohaj korábban "Feleségcserélők" néven chatszobát hozott létre az interneten. Az online fórumnak hamar csaknem kétszáz tagja lett. Ezután kezdték el szervezni a partikat, amelyeket sokszor a professzor otthonában tartottak.

"A házasság lehet egy hideg leves, amit meg kell inni, de partnercserével átalakulhat egy finom borrá" - mondta a professzor, aki nem ismerte el, hogy bűncselekményt követett volna el. Húsz éve ez volt az első eset, hogy valakit "csoportosan elkövetett bűnös bujaságért" ítéltek el Kínában.