Zenélnek a szökőkutak a Széchenyi téren

2010.06.07. 11:11 Módosítva: 2010.06.07. 11:50
Megújult a győri Széchenyi tér: a 2008-ban elkezdett fejlesztésbe az unió 900 millió, a város 400 millió forinttal szállt be.

1,3 milliárd forintos fejlesztés után tadták Győr egyik legszebb terét, a Széchenyi teret. Az összegből 900 millió az Európai Uniótól jött, 400 milliót a város állt. A tervezett időre elkészült beruházást szombat délután adták át ünnepélyes keretek közt.

Lehet vitatkozni arról, hogy szép-e a tér, vagy sem, szerinte egyébként az, de az vitán felül áll, hogy "valódi közösségi térré lépett elő, már most, Győr életében" - mondta az átadón Győr polgármestere, Borkai Zsolt.

A tavaly nyár végén zárult első ütemben a tér nagyobbik része új burkolatot kapott, Magyarországon egyedülálló zenélő szökőkutakkal, különleges díszkivilágítással, padokkal, teraszokkal gazdagodott. A második etapban rendezvénytérré alakították a Xántus János Múzeum belső udvarát, megszépítették a bencés rendház és a Szent Ignác bencés templom homlokzatát, valamint magánberuházásban felújították a Lloyd-palota épületét.