Orbán Bécsből igazolna operaigazgatót

2010.06.11. 10:51 Módosítva: 2010.06.11. 11:58
Pénteken találkozik Orbán Viktor a Magyar Állami Operaház kinevezésre váró vezetőjével, Ioan Holenderrel, aki a bécsi Operaházat irányította. Hozná magával Harangozó Gyulát, a balett exvezetőjét.

Osztrák hírek szerint Ioan Holender, a bécsi Staatsoper nemrég távozott igazgatója lehet a Magyar Állami Operaház igazgatója, és magával hozhatja Budapestre Harangozó Gyulát, a bécsi opera eddigi balettigazgatóját. Az APA osztrák hírügynökség az Österreich című bulvárlapra hivatkozva adta közzé az információt. A lap információi szerint Holender pénteken találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

Az Österreich úgy tudja, Holender már a következő évad programjával is foglalkozna. Mint írták, elképzelése az, hogy az őt most felváltó új bécsi vezetés - Franz Welser-Möst világhírű karmester, zeneigazgató és a Dominique Meyer intendáns - számára erős konkurenciát teremtsen Budapesten. Ioan Holender a hír szerint azt tervezi, hogy a Bécsben most leköszönő balettigazgatót, a magyar Harangozó Gyulát hozza magával Budapestre.

2001-ben a Fidesz XIII. kongresszusán kiosztott A jövő elkezdődött című vitairat külön bekezdésben foglalkozik az európai színvonalú Operaház létrehozásával. Akkoriban sokat beszéltek arról, hogy Káel Csabát nevezik ki az intézmény élére.