Klotild
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Pécsre megy a Debreceni Virágkarnevál

2010.07.26. 14:20
Virágkocsikkal, kézműves vásárral és fotókiállítással mutatkozik be a Debreceni Virágkarnevál augusztus 6. és 8. között Pécsett.

Augusztus 6-án érkezik két virágkocsi Pécs városába, hogy ízelítőt adjon a virágkarneválból. Ezen kívül népi kismesterségek bemutatóját, vásárt és a Debreceni Virágkarnevál történetét felelevenítő fotókiállítást láthatnak Hogy is volt címmel.

A virágkocsikat debreceni együttesek, a Valcer Táncstúdió, a Sonus Ütőegyüttes, a Lux együttes, a Debreceni Népi Együttes és a Bürkös Zenekar kísérik.

Idén a Szent Koronát és a Gyevi bírót ábrázoló virágból készült alkotásokat már Egerben is láthatta a közönség - emlékeztetett Kósa Lajos egy sajtótájékoztatón. A Debreceni Virágkarnevál augusztus 16. és 21. között várja a látogatókat, tűzijátékkal, aminek költsége jóval szerényebb lesz, mint a fővárosié.

Idén 16 virágkocsit láthatnak, új résztvevő egyebek mellett Balatonfüred - közölte Makray Balázs, a debreceni Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A karneválon láthatnak Debrecen város történetéről szóló ősbemutatót a Debreceni Népi Együttes és a Hajdú Táncegyüttes előadásában, lesz R-Go koncert, de fellép Ali Campbell, a UB40 együttes frontembere és Bobby McFerrin. Augusztus 20-án a karneváli műsor és a virágkocsik felvonulása mellé Black Jack koncertet, utcabált és Old Timer szépségversenyt is szerveztek.