Nagy-Magyarország Borz-díjat kapott

2010.09.02. 17:06
A kiskutyával együtt kidobott gyerek plakátja és a 7-es busz wiw-es barátai is nyertek a 11. ARC plakátkiállításon. A pályaműveket szeptember 22-éig az Ötvenhatosok terén, illetve az arcmagazin.hun lehet megnézni.

Az ARC kiállítás 2000 óta mutatja be a kortárs a reklámkultúrát, de idén az aktuálpolitika, a környezettudatosság, a lakóhelyünk szeretete és az egészségügy is szerepelt a témák között.

A Hol élsz Te? kategória első díját Nagygyörgy Zoltán A tatárszentgyörgyi gyilkosság gyermekáldozatának emlékére című, gyerekrajz stílusú képe kapta, a második Kocsi Olga A fejemben már boldogan élünkje lett (ez a plakát kapta kapta a 100% MTV különdíjat is), Széplaki Imre pedig harmadik lett az Otthon, édes otthonnal, ami Dorog helyét mutatja be a galaxis csillagai között. Nagyiványi Márton, Bazsinka István és Pákozd Gergely Wunderland című pályaműve, a Nagy-Magyarország alakú autóillatosító Borz-díjat kapott.

A Te is tehetsz a szegénység ellen! kategória első helyezettje Raffai Péter és Drahos Zsolt Fair dealje lett, második Nagy Gergely Csepel Szigete, a harmadik díjat pedig Varga Tamás Munkát című plakátja kapta. A Leszokásvonal – No more cigi! kategóriában Tóth Györgyi nyert a Superman-logót dohányozni tilos táblával kombináló S-sel. A bEUgrottunk kategória fődíját Bessenyei Katalin nyerte meg az Árfolyammal.

Az év kulturális plakátja 2010 címet három pályázat nyerte el holtversenyben: megosztott díjat kapott Hegedűs László 3 testőrje, Markulik Balázs KOKE-reklámja és Tóth Andrej Lengyel-magyarja. Az IWIW-en élsz? pályázat nyertesei Németh Dániel, Bánhidi Gábor, Jenőfi Dániel és Pálinkó Máté lettek, akik a budapesti 7-es busz ismerőseit (a 3-as metrót, a 4-6-os villamost és a társait) mutatták be plakátjukon.

A Ringier plakátpályázatán a Séta van Alapítvány Séta van! című, parkoló edzőcipős képe lett az első (készítője: Dézsi Sada), a Rákosmenti Noé Bárkája Állatotthon Alapítvány Dönts felelősen! című plakátja pedig, amin egy kiskutyát és egy kisgyereket dobtak ki, második díjat nyert. A győztes munkákat, valamint a díj nélkül maradt plakátokat szeptember 22-ig az Ötvenhatosok terén, illetve az arcmagazin.hun lehet megnézni.