Hétfőn hozzák haza a Korfun elhunyt Bánffy Györgyöt

2010.09.10. 10:47
Várhatóan hétfőn hozzák haza a Korfu szigetén egy hete elhunyt Bánffy György színművész holttestét, miután a hazaszállításhoz szükséges okmányok már elkészültek, közölte az athéni magyar nagykövetség konzulja.

A József Attila Színház 84 éves, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészét múlt pénteken, korfui nyaralásának utolsó napján érte a halál. A család hozzájárulásával nyilatkozó Kaizinger Tibor konzul pénteken elmondta, most már csak arra várnak, hogy olyan repülőjárat érkezzen a Görögországhoz tartozó szigetre, melynek megfelelő kapacitása van a hazaszállításhoz.

Egy külföldre is szállító helyi temetkezési vállalattal már felvették a kapcsolatot, a holttest hazaszállításának költségét megfelelő esetekben a biztosító fizeti. Ami a szükséges okmányok, köztük az adott ország halotti anyakönyvi kivonatának kiállítását illeti, a család tárgyal a helyi hatóságokkal, illetékes kórházzal. A konzuli hivatal a hitelesítéssel és a szükséges fordításokkal kapcsolatos feladatokat intézi. Temetésről a család később tesz bejelentést.

Bánffy György a magyar nyelv szerelmese volt, színeszek generációit oktatta a szép kiejtésre. Jellegzetes orgánumáról volt ismert. Többek között Faust volt az Oscar-díjas Mephistóban, de valószínűleg még ennél is többen ismerték a Lindából, ahol ő volt Doki, a korboncnok és a Varjúdombi mesékből , aminek a narrátora volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport