A luxusfürdőkád elszakít a valóságtól

2010.09.25. 17:53
Hamarosan elkészül a nyolc milliárd forintból épült Rác hotel. A luxushotel nem csak Budapest egyik legjobb helyére épült, de kapcsolódik a szomszédos fürdőkomplexumhoz. Miután bejártuk a fürdőt, most megnéztük, milyen lesz a hotel.

A luxushotelek elszakítják az embert a valóságtól, nyugtattam meg magam az ötcsillagos Rác Hotel elnöki lakosztályának kádjában ülve. Az egyetlen kőből faragott kádból nézve Budapest zöld, ligetes területnek tűnik, ahol a lombokat csak a templomok tornyai és az Erzsébet híd pillérei törik át. A fényűzően minimalista fürdőszobában mit sem tudni arról, hogy alig néhány méternyire a forró vizünktől dübörög a Hegyalja út forgalma.

Klikkeljen a teljes élményhez!

Nem jobb a helyzet a 300 négyzetméteres teraszon sem, mert onnan meg arra következtethetünk, Budapest teljes lakossága a remek kilátású budai várban lakik, más építménynek ugyanis nyoma sincs, csak a fák, amerre a szem ellát.

Tapasztalataim apró elégtételt jelentettek azért, hogy a kádban nem volt víz. Ruhában ültem be, hogy legalább halvány képet kapjak, mit érez majd Snoop Dogg, ha budapesti koncertje előtt lazul kicsit a fürdőszobában.

Látogatásom során nyilvánvalóvá vált, hogy az ötcsillagos hotel színvonala nem fogja kiábrándítani a vendégeket, akik az általunk már ajnározott Rác fürdőből érkeznek. Igaz, a luxusszállóban nem találtuk meg a fürdő fülledt hangulatú kamrácskáinak megfelelőit, de mivel egy 67 szobás komplexumról van szó, lehet, hogy egyszerűen elkerülték a figyelmünket.

A szobák harmada mindenesetre lakosztály. Ezek közül a fentebb ismertetett elnöki lakosztály a legnagyobb. A 200 négyzetméteres térben akár egy 6-8 fős nagycsalád is kényelmesen elfér. Igaz, a barokk hangulatot árasztó selyemtapéták, a vastag padlószőnyeg és a kristálydíszek nem célszerűek, ha a gyerekek sajtos csipsszel a kezükben rohangászni kezdenek.

Fotó: Földes András

A burjánzó eleganciájú szobákkal ellentétben az épületre szerencsére a visszafogottság jellemző. A jó arányú, grafitszürke tömb szögben csatlakozik a fürdőhöz, míg a túloldalon a Tabán egyik zöld dombjába fut bele. Az épület elvágólagosságát a felső szint beforduló tömbje lazítja.

A szálló inkább kiemeli a környezetét, sem mint uralkodik rajta. Egyedül az aranyszínben feltáruló kapuzat jelzi a pompát. Pethő László jó ízlésű tervének örülhet minden budapesti, annál is inkább, mert a csupán angol, német, francia, japán és arab nyelven olvasható honlap jelzi, hogy a magyarok inkább kívülről vizsgálhatják majd a szállót.