Hedvig
4 °C
15 °C

Huszár Zsoltot csak részben tudják pótolni

2011.09.20. 19:45
Huszár Zsolt váratlan és tragikus halálával egy darabot levesznek, egy megvalósulása kérdéses, a többit új színészekkel megoldják az Új Színházban, derült ki az évadnyitón.

Márta István színházigazgató elmondta, hogy mindig vidáman és új, kreatív tervekkel nyitották meg az évadot, most viszont gyászolva kénytelenek. Huszár Zsoltot péntekről szombatra virradóra ütötte el biciklijén a villamos, a helyszínen meghalt. Hét éve Bubik István autóbalesetben hunyt el, akkor is az összefogás segített.

Az őszi műsorrend már kialakult, ezért különösen nehéz helyzetben vannak a színházban. Huszár Zsolt a 2011/12-es évadban sok fontos szerepet kapott volna. Az biztos, hogy leveszik a Keleti pályaudvar című előadást, a Coriolianus előadást a rendező Huszár Zsoltra építette, így nem tudni, mi lesz az előadással, ez a rendezői koncepciótól is függ. A Varázshegyet bemutatják, és a Huszár Zsolt főszereplésével tervezett Jadviga párnáját is megvalósítják, ebben Ondrist alakította volna a színész.

Márta István igazgatói mandátuma lejár 2012. január 31-én, de újra pályázik. Csomós Miklós főpolgármester-helyettes részvétet nyilvánított, majd jelezte, hogy a főváros szeretne a repertoár vagy művészi színházakat joban támogatni, és nagyobb hangsúlyt helyeznének a színházi nevelésre