Szerda

2011.09.30. 12:58

„A Bermuda-háromszög rejtélye nagyon régóta tartja izgalomban a világot. A napjainkban játszódó történet hősei egyszer és mindenkorra utána akarnak járni a legendának.” – tévéújság.

A rejtélykutató tényfeltáró albizottság paritásos alapon napirendre kerülő agendája utánajár a legendáknak, és felfejti azokat. Én is tudnák felfejteni ezt-azt, például a körte erjesztésének mikéntjét (hogynemondjam hogyvoltját!), de akkor mindjárt azon történő tanakodás vonná el a szórakoztatva informálás lehetőségét, hogy ugyan, melyik kedves meghívott kolléga volt szíves összeokádni nálunk a kertet, a friss párlat szempontjából összehívott szabadtéri mulatság alkalmával.

Erre pedig most nem tekintenék ki, részben mert jelen pillanatban (per. pill.) a világot izgalomban tartó rejtélyek ideje van, részben mert a devizahitelesekre ennek a kis titoknak felfejtése sem jelentene gyógyírt. Holott. Megy két devizahiteles a sivatagban.

Ezt még Csépi mesélte, persze ő is meghalt már, de akkor még a legnagyobb élő szekercefröccsöntő volt. Egyszer egy amerikai katonai kémműholdat fogott be a Volga-alvázból és némi hungarocellből összerakott pángalaktikus szekercéjével.

Elvitték volna a NASA tudományos főmunkatársának, mind a három és fél év elvégzett általános iskolájával egyetemben, de nem mehetett, mert nem lett volna aki etesse otthon a gyöngytyúkot. Márpedig a gyöngyöt a disznók elé, ugye.

Az volna csak a nemzeti ethosz quo vadisának előre megfontolt szándékból elkövetett hátulütője. (És itt nem állom meg feltenni a kérdést, hogy evett-e már valaki itten a mi Hungaricum-Medencénkben ehető gyöngytyúkot, olyat, ami egyébként minden alsó-brunszviki garázs lavórjában három eurócentért ott van, és nem konkrétan székletaroma köszön vissza tőle nyelvre helyezve. Ezt oldja meg Papcsák Ferenc és Varju László karöltve!)

A Bermuda rejtélyét még rövidnadrágos korában fejtette meg Tarlós István. Én 2008-ban rendeltem a paypalon egy tizenkét lábszárhosszúságú, kosárlabdapalánk alatti dzsoggolásra kifejlesztett, kvázi-elasztikus bermudát (vö. térdnadrágháromszög), ám akkoriban a Lehman Br. begyűrűződő világválsága okán meghúzták a nadrágszíjat, és mire a posta 398472 napos késéssel a felsőmocsoládi központi vámhivatalba kihozta, addigra kiderült, hogy nyolc számmal kisebb, mint az indokolt lenne hétköznapi viselés szempontjából.

Nyilas Misi pakkot kapott. Mentünk anyósomékkal a csomagért, majdnem megálltam horgászni is, kiváló harcsabajuszakasztó holtág élt Mocsoládnál – azóta azt is szabályozták, értsd megöltek mindent ami nem betonból van – de Szily kolléga elfelejtette visszahozni a közösen vásárolt hátravillantó egységcsomagot, így ez a vargabetű a nonegzisztencia feneketlen kútjába esett. De hát így sem volt értelme.