Uj Péter szereti a farkat

2011.09.30. 12:40
Uj Péter híres táplálkozó, és még híresebb élelmiszer-elemző. Érdekes lenne lemérni, hogy a paradicsomról, a jó minőségű disznóhúsról vagy a kommunistákról tud-e hosszabban beszélni. Most azonban arra voltunk kíváncsiak, hogyan látták a Megboldogultat a tűzhely másik oldaláról. Jöjjenek a séfek!

A Bűvös szakács blogot is jegyző Bittera Dóra - Molnár B. Tamás házaspár olyan helyzetekben látta Uj Pétert, mint kevesen:

Péter, a Szenvedélyes

Szenvedélye a tiszta, bajai halászlé, ezért nemcsak hogy nekiáll 30 főre pikkelyezni, hanem különleges áldozatokra is kész. Egyszer zokniját is föláldozta, ami ráégett a lábára, mikor ráömlött a lobogva forró halászlé. De nem adta fel: a tetanuszfrissítés után beszerzett egy új kertészollót kopoltyú- és uszonyvágáshoz, van már löttyenésmentes halfőző bogrács és masszív állvány csapágyas kondérforgatóval, atombombabiztos bajonettzárral. Ez így, együttesen lehetővé teszi azt, hogy rohanó világunkban azonos helyszínen lehessen egyidejűleg halászlét főzni és vertikálissal egybekötött horizontális bor- és pálinkatesztet tartani. Belterjes, de meg nem erősített információk szerint ilyen összevont
rendezvények alkalmával – für alle fälle – azért még ma is speciális vörös azbesztzoknit visel (bajai szabadalom).

Bittera Dóra megvilláminterjúvolta UP kedvenc séfjeit. A Csalogány 26 konyháját irányító Pethő Balázs unalmasnak tartja az ismert vicces embert, bár hamar kiderül, hogy ironikusan értette:

“Minden héten látom. A világon nincs nála unalmasabb vendég: mindig elégedett, semmi botrány, mindent megeszik és boldognak látszik. Elmondanám még, hogy nagyon szeretem az unalmas vendégeket.”

Az Olimpiát alapító Takács Lajos megnyugtat mindenkit, aki attól tartana, hogy a munka nélküli főszerkesztő most majd éhen hal:

“Jó vendég, meg is mondtam neki, hogy most már, hogy nem lesz befolyása a gasztronómiára, ingyen kosztot kap majd az Olimpiában”

A Mák bisztrót jegyző Huszár Krisztián kimondja azt, ami mindannyiunkban régóta motoszkált:

"Rendes vendég, barátságos, és elég rendszeresen jár, szereti a fület, lábat, farkat, meg mindent, a szakálla most jobb, mint korábban"

Na de mit mondanak a szerkesztőséggel szemközti Zsuzsi kifőzde tulajdonosai, Ilniczky József és Mónika, akik többet is az étlapon tartanak Uj Péter leggyűlöltebb fogásaiból?

Öröm volt megismerni az írásai után személyesen is. Közvetlen szerény kedvessége, és felülmúlhatatlan öltözködési stílusa őszintén hiányozni fog! (Ó, azok az ingek...)

Ehhez a meghatottságtól semmit sem tudunk hozzátenni, inkább megyünk, és öszzeütünk az özvegynek egy jó brassói aprópecsenyét hortobágyi húsos palacsintával.