Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Számítógépes látványtervezői pályázat Egeraat zsűrizésével

2006.07.13. 20:49
A 3D'sign 2006 építész- és dizájnpályázaton a Dahshuri törtpiramist nappali belső ábrázolásával lehet elkápráztatni az Eric van Egeraat vezette zsűrit.
3D'sign 2006 néven másodszorra szervezik meg Magyarország legnagyobb számítógépes látványtervezői pályázatát. A tavalyi sikerre való tekintettel idén nemcsak hazai, hanem külföldi dizájnerek, építészek is indulhatnak a versenyen.

A mintegy 10 millió forint összdíjazású pályázat célja, hogy a hazai építészeti és ipari látványtervezési szakmát a nemzetközileg is elismertesse. A pályázat tematikáját is ennek megfelelően alakították ki (pl. a Dahshur-i törtpiramis nappali belső ábrázolása).

A pályázati anyagokat neves építészekből álló zsűri bírálja el, amelynek élén a világhírű, Eric van Egeraat lesz. A holland építész nevéhez fűződik a Felvonulási téri ING-irodaház tervezése. A hivatalos értékelés mellett a közönség is véleményt alkothat az egy hónapig tartó internetes közönségszavazáson. A pályázat 2006-ban nyitott a nemzetközi indulók előtt is.

A pályaművek beadási határideje 2006. szeptember 3-a, eredményhirdetés novemberben lesz. Ezt követően a pályázatot szervező Ycon egy művészeti albumban jelenteti meg a legjobb munkákat.

A tavalyi pályázaton 250 résztvevő mérette meg magát, míg idén a szervezők a tavalyi résztvevők dupláját várják.