Számítógépes látványtervezői pályázat Egeraat zsűrizésével

2006.07.13. 20:49
A 3D'sign 2006 építész- és dizájnpályázaton a Dahshuri törtpiramist nappali belső ábrázolásával lehet elkápráztatni az Eric van Egeraat vezette zsűrit.
3D'sign 2006 néven másodszorra szervezik meg Magyarország legnagyobb számítógépes látványtervezői pályázatát. A tavalyi sikerre való tekintettel idén nemcsak hazai, hanem külföldi dizájnerek, építészek is indulhatnak a versenyen.

A mintegy 10 millió forint összdíjazású pályázat célja, hogy a hazai építészeti és ipari látványtervezési szakmát a nemzetközileg is elismertesse. A pályázat tematikáját is ennek megfelelően alakították ki (pl. a Dahshur-i törtpiramis nappali belső ábrázolása).

A pályázati anyagokat neves építészekből álló zsűri bírálja el, amelynek élén a világhírű, Eric van Egeraat lesz. A holland építész nevéhez fűződik a Felvonulási téri ING-irodaház tervezése. A hivatalos értékelés mellett a közönség is véleményt alkothat az egy hónapig tartó internetes közönségszavazáson. A pályázat 2006-ban nyitott a nemzetközi indulók előtt is.

A pályaművek beadási határideje 2006. szeptember 3-a, eredményhirdetés novemberben lesz. Ezt követően a pályázatot szervező Ycon egy művészeti albumban jelenteti meg a legjobb munkákat.

A tavalyi pályázaton 250 résztvevő mérette meg magát, míg idén a szervezők a tavalyi résztvevők dupláját várják.