Bizottság-performance a kiállításmegnyitón

2001.10.10. 21:26
Ef. Zámbó István, fe. Lugossy Laca és Wahorn András közös kiállításán, október 20-án egy performance erejéig újra színpadra lép a nyolcvanas évek legendás underground zenekara, az A. E. Bizottság.
ef Zámbo - Torzó kigyóval
A tárlaton - igazi szenzációként - a tengerentúlon dolgozó Wahorn András festményeit is kiállítják. Ezek nemcsak a műkedvelők számára érdekesek, hanem a gyűjtőknek is, hiszen Wahorn Amerikában készült képei a hazai műtárgypiacon is kuriózumnak számítanak.

Ef Zámbó István és feLugossy László új alkotásai kiegészülnek néhány olyan munkával, mely a Jégkrémbalett című filmjük korszakát idézi fel. Mint azt a Képmutatónak ef Zámbó István elmondta: a megnyitóra egy CD is készül, amelynek alapjait Jony, a "Dunakanyar legjobb gitárosa" készítette.

A galéria megnyitójára az A.E. Bizottság performansszal készül, és a CD-anyagát is meg lehet hallgatni. Az érzékek orgiáját egy kuriózummal koronázzák a szervezők: a megnyitón levetítik Fazekas Bence most előkerült filmjét, amely egy '82-es Bizottság-koncerten készült az Egyetemi Színpadon.

3KÁRMA
ef Zámbó István, feLugossy László és Wahorn András kiállítása

Megnyitó: október 20. 18.30
A kiállítást megnyitja: Antal István
Budapest Galéria
Bp., III. Lajos utca 158.