ARC-kiállítás harmadszorra

2002.08.29. 14:25
Több mint 80 óriásplakátot és 35 videoklipet mutatnak be a budapesti Felvonulási téren harmadik alkalommal megrendezett ARC-kiállításon.
A Geszti Péter nevével fémjelzett ARC-formáció harmadik alkalommal hirdetett nyílt pályázatot, amire öt témában - termékreklám, fiktív reklám, EU, társadalmi reklám, kulturális reklám - lehetett képet és mozgóképet készíteni. A beérkezett 1071 plakát- és 74 videótervet két szakmai zsűri bírálta el. A csütörtök este megnyíló és szeptember 19-ig látható szabadtéri kiállításon idén jóval kevesebb politikai tartalmú plakát látható.

A pályázók - foglalkozásukat tekintve - széles körből érkeztek: főként diákok, grafikusok, képzőművészek, fotósok és reklámszakemberek neveztek, de voltak közöttük közgazdászok, tanárok, jogászok, orvosok és filozófusok is.

A zsűri szeptember 13-án adja át az 1 millió forinttal járó fődíjat, valamint a helyezettek jutalmát. A helyszínen a közönség is leadhatja szavazatait az általa legjobbnak talált pályamunkákra.

Az óriásplakát-kiállítás - a korábbi gyakorlathoz hasonlóan - vidéki nagyvárosokban is látható lesz, illetve az európai uniós csatlakozást népszerűsítő plakátokat a tervek szerint külföldön is bemutatják.