Internetes fotóaukció, először Magyarországon

2003.04.11. 13:27
Neves fotográfusaink képei már az internetes világhálón keresztül is megszerezhetők. Próbáljon drága képeket venni, áron alul.
Az első magyarországi internetes fotóaukciót indította útjára az Önök kedvenc portálja és az Artphoto Galéria. Az április 11-én induló árverésen a hazai fotográfia kilenc neves alakjának képeire licitálhatnak az igényes, kortárs fényképészet hívei.

Vancsó Zoltán
Eifert János, Stalter György, Kerekes Gábor, Lehotka László, Forrásy Csaba, Ilku János, Vancsó Zoltán , Dombóvári Péter és Novák László képeire az artphoto.hu erre az eseményre kidolgozott oldalán, az Artphoto licit oldalán, április 18-án délután hat óráig alkudhatnak az érdeklődők.

A regisztrált látogatók folyamatosan figyelemmel kísérhetik a licitek állását, és önmaguk is licitálhatnak. Az aukciós oldalon azonban nem csak az árverésre kínált alkotások tekinthetők meg, de az érdeklődők információkat kaphatnak a kép becsült piaci értékéről, a kezdő és az aktuális licitárról, és magáról az alkotóról is.

Eifert János
Az interneten keresztül aukcióra kínált képek élőben, hagyományos kiállítás formájában is kiállításra kerülnek, mégpedig a Zichy Jenő utcai Kópia Kávézóban.

A kortárs művészet legnépszerűbb ága, a fotográfia az aukció régóta jelen van az interneten. Az artphoto.hu 2000 novembere óta rendez virtuális fotóművészeti kiállításokat, amelyek a tavaly beindított közönségbarát keresési rendszernek köszönhetően a művészi fotográfia egyik legjelentősebb hazai internetes fórumává váltak.

A kiállítások és az adatbázis jelen pillanatban 75 fotóművész több mint 600 alkotását tartalmazza elérhető és kereshető formában.