Jenő
-2 °C
6 °C

Gyorssegélyt kap a Bárka Színház

2002.02.04. 11:48
Hétmillió forintos gyorssegélyt folyósít a kulturális tárca a hétvégén kirabolt Bárka Színháznak - jelentette be Rockenbauer Zoltán miniszter a színházban tartott sajtótájékoztatón hétfőn.
Álarcos rablók szombat éjjel 2 órakor törtek rá a színház épületére, ahol a biztonsági őrt előbb megverték, majd megkötözték. Az őr sérüléseit sebészeti beavatkozással kellett ellátni.

A rablók közel nyolc millió forint értékben vittek el fény- és hangberendezéseket, elektronikai felszereléseket és számítógépeket, gyakorlatilag minden értékünket - közölte az Indexszel Bérczes Anna, a színház szóvivője. Az NKÖM segítségével és a Fővárosi Önkormányzat egymillió forintos gyorssegélyével ezt a hiányt fedezni tudják, így nem marad el előadás.

Perlaki Attila, kerületi rendőrkapitány 100 000 forintos jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőknek. Mint elmondta, az esetet kiemelt bűnügyként kezelik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?