Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Brit film, tánc, színház és zene
nyolc hónapon át

2002.10.07. 10:55
Nyolc hónapon át tartó kulturális eseménysorozat vette kezdetét Budapesten a British Council magyarországi működésének 40. évfordulója alkalmából. A "British Council Showcase - a show kész" című programsorozatban fellépnek a brit zene, a színház, a film és a kortárs képzőművészet világszerte elismert alkotói.
A márciusig tartó rendezvénysorozat a Kneehigh Theatre "A piros cipők" című, az Andersen-mese feldolgozásából készült szürreális, zenés produkciójával előadásával kezdődik csütörtökön a VI. kerületi Nagymező utcai Tivoliban.

KAOS Theatre a Trafóban

A Trafóban láthatják majd az érdeklődők Akram Kham táncegyüttesének estjét, amelyben ötvöződik a hagyományos keleti és a kortárs nyugati tánc. Az érdeklődőket november 2-ára, illetve 3-ra várják a IX. kerületi Liliom utcai Kortárs Művészetek Házába. A fellépők között szerepel a KAOS Theatre, amely Oscar Wilde Magyarországon is népszerű vígjátéka, a Bunbury napjainkban játszódó változatát mutatja be. A Volcano színház adja elő Noel Coward akrobatikus és hatásos látványelemekkel tűzdelt "Magánélet" című darabját.

BBC Singers is ellátogat

A zenei ajánlatokat gazdagítja például a Smith Quartet koncertje. James Gilchrist tenorista a Szombathelyi Szimfonikus Zenekarral hangversenyezik, a műsorban Benjamin Britten-művek hangzanak el. A szigetországi kórusok közül a Polyphony és a BBC Singers lesz a rendezvénysorozat vendége.

Filmválogatás az Edinburghi Fesztiválról

Februárban rendezik meg a brit, valamint több nemzetközi - így az edinburghi - fesztivál terméséből válogatott filmes mustrát.

A tervek szerint március 21-én nyílik az a nagyszabású kiállítás a Műcsarnokban, amelyen a legfiatalabb brit képzőművész generáció tagjainak munkái is szerepelnek.