Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elhunyt Bertók Lajos

2006.07.11. 15:29
Tragikus hirtelenséggel, negyvenévesen halt meg a Budapesti Kamaraszínház Jászai Mari-díjas művésze.
A 40 éves művészt hétfő délután érte a halál, valószínűleg szívgörcsöt kapott, tájékoztatta Szűcs Miklós, a Budapesti Kamaraszínház igazgatója a színház.hu-t.


Bertók Lajos
1966-2006
"Bertók a Lupa-szigeten egy baráti társasággal indult úszni. A vízben valószínűleg szívgörcsöt vagy szívinfarktust kapott, ami végzetesnek bizonyult. Holttestét egy órával később, 20 méterre a parttól találták meg. A Dunának azon a szakaszán nincsenek örvények, a színész pedig nem fogyasztott egy csepp alkoholt sem, ezért érthetetlen és tragikus a halála" - mondta Szűcs Miklós.

Bertók Lajost a színház saját halottjának tekinti.

Bertók 1966. május 1-jén született Debrecenben. A Színház- és Filmművészeti Főiskolára 1985-ben vették fel. A főiskola elvégzése után játszott a debreceni Csokonai Színházban, a Szegedi Nemzeti Színházban, és az Egri Gárdonyi Géza Színházban. Ezután haláláig a Budapesti Kamaraszínház tagja volt.

Bertók Lajos 2002-ben elnyerte a POSZT Legjobb férfiszereplőnek járó díját, 2003-ban a Színi Kritikusok Legjobb férfiszereplőnek járó díját, és ugyanabban az évben megkapta a Jászai Mari- és a Súgó csiga-díjat is.

Filmjei: Zafír (1989), A Mi szerelmünk (2000), Kisváros (2000), Kanyaron túl (2002), Aranyváros (2002), Ultra (2003), A Porcelánbaba (2003), Igazi Mikulás (2005), Vadászat angolokra (2006).

Antal Nimród eredetileg neki szánta a Kontroll főszerepét, amit aztán Csányi Sándor kapott meg. Bertók másik (még) meg nem valósult filmje, Mundruczó Kornél Deltája. Ő a főszereplője a készülő mozinak, amit az eredeti tervek szerint még szeptemberben is forgatnak.