Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magánvélemény a Budapest Parádéról

2002.08.24. 22:29
Minden, amit nem akartál tudni a Budapest Parádéról, de mi azért elmondjuk. Továbbá, hogy adnak -e számlát a négerek.
Csak hogy értsék, nem vagyok már tizenéves, de tudom, mi az a szórakozás, jártam koncertre, diszkóba, de amit az Andrássy úton láttam, az mondhatom, nagyon elgondolkoztatott. Hogy Budapest Parádé névről a szervezőknek csak annyi jutott eszébe, hogy hangerő és monoton dobolás, igazán nagyon furcsa.

vandál fiatalok
Tekintse meg galériánkat
A parádé jókedvű, közös ünneplést jelentene, nem pedig kamionokat követő, halláskárosító zenével hipnotizált fiatalokat. Hol változott meg a szó értelme, nekem nem tisztem megmondani, de egy biztos: néhány hete éppen az ellenkező irányból vonult fel egy másik tömeg az Andrássy úton, a homoszexuálisok, akik állítólag a jogaikért tüntettek, de hát ennek a szónak az értelme is elferdült, mert szó sem volt tüntetésről. Hagyjuk is. A lényeg a lényeg, ők egyik irányból jöttek, visszafelé viszont már a mi fiataljaink vonulnak.

Követik a sorban guruló kamionokat. De mit követnek? Félmeztelenül táncoló nőket, szemérmetlen mozdulatokat, a gyerekeket hergelő diszkósokat és a bömbölő zenét. Mármint amit zenének hívnak, a dobveréseket, a primitív dallamot, és mikor valaki a mikrofonba kiabál. Mint például egy néger fiú, aki azt ismételte percekig, ütemesen, hogy "Tüzeljétek el a gyomot", persze angolul, mert így senkinek nem tűnik fel, milyen értelmetlen dolgokkal traktálja a gyerekeket, de hát álltak az út szélén azért olyanok is, akik értenek egy-két szót idegen nyelveken...

vandál fiatalÉs kérdem még én, ki bízta meg azt a néger embert, hogy fellépjen? Ki fizetett neki, és vajon számlaképesek a négerek, vagy csak úgy, zsebbe fizetnek nekik, mint a dzsungelben?

Ilyesmikre persze senki nem volt kíváncsi ott, a felvonulók csak táncoltak, a Hősök terén, hát hol másutt, ugye, és talán jobb, ha nem is mondom, de szerintem nem az üveg Kőbányaitól voltak ezek olyan vidámak... Így könnyű, a fülsiketítő zajban elsinkófálni a lényeget, hogy a rendezvényt és az ehhez hasonlókat mind, csak fizeti valaki, ez nem csak úgy van. Ott voltak a kamionokon, csupa nagyvállalat, nekik éri meg, hogy bülbül énekükkel egészen elbódítsák ezeket a gyerekeket.

A rend, az hiányzik mostanában az életből.

(Figyelem! A fenti írás provokáció, és még a szerző véleményét sem tükrözi. Célja a nyugalom megzavarása és az elgondolkodtatás.)