Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Nosztalgia, csaj és üdvözülés a legjobb bringás fotókon

2008.04.23. 13:00
A Critical Mass végén megnyitott szabadtéri fotókiállítás profi és amatőr képeiből négyet megvásárolnak a Bringázz munkába kampány nyerteseinek. Önök kiválasztották, hogy mely képekből váljon díj. Mi önvizsgálatot tartunk.

Olvasóink szigorúak voltak a kerékpárosokkal, derült ki a bringás fotókiállítás képeinek szavazásán. Az első négy helyezett közül csak egy fotó érte el a négyes osztályzatot, a következő három pedig erős négyes alát kapott. Elemzőink egyelőre még nem fejtették meg, a markáns vélemény annak köszönhető, hogy a szavazók közt többségben voltak az autósok, akik nehezményezik, hogy vannak, akik alternatív módon ússzák meg a közlekedés részét képező dugóban rostokolást. Vagy éppen hogy a keményvonalas biciklisták nyomkodták az egeret, hiányolva a kerékpározás mindennapi oldalát bemutató felvételeket, azaz, amikor az ember ül a biciklin, és teker A-ből B-be.

Kapolka Gábor - Az utolsó kerékpárjavító az Ecserin

A Kodály körönd kerítésein kialakított, szabadtéri galériában látható felvételek ugyanis inkább azt a képzetet keltik, hogy a biciklizés a meditáció és/vagy a rekreációs droghasználat alternatív formája. Ez az összkép ráadásul nem is a kurátor ízlését tükrözi. Mivel a fotókat lapunk kulturális újságírója válogatta, tudjuk, hogy a teljes mezőnyt a melankólia, az átszellemülés és a nyugalom hatotta át.

A sorrendet látva egyértelmű: Önök a nosztalgiára, a csajokra és a mennybemenetelre asszociálnak, ha bringázásról van szó. Mi pedig nehezen tudnánk belekötni a választásukba.

Vancsó Zoltán - Salföld

A Bringázz munkába kampány nyertesei számára a gazdasági minisztérium az Ecseri piac utolsó bringaszerelőjét bemutató képeket veszi meg. A szavazó olvasó úgy tűnik szeretné vastagkerekű parasztbiciklivel róni a poros utakat, és ha szalajt a lánc, betolni a csörgő vasszerkezetet egy poros, olajszagú műhely csendes szerelőjéhez. Kapolka Gábor szociosorozatát ugyanis annyira kedvelték, hogy rögtön kettőt is beválasztottak a legjobbak közé.

Egyébként mi örömmel részt veszünk egy közös balatoni biciklitúrában szavazóinkkal, mivel második helyre emelték egyik kedvencünket, Vancsó Zoltán salföldi képét. Igaz, hozzánk közelebb áll a fotós milánói kompozíciója a kövezeten suhanó, fejetlen biciklissel.

Érthető az is, hogy önök szeretnének fiatal csajokkal biciklizgetni a budapesti éjszakában, így megható őszinteséggel szavazták be harmadiknak Újvári László Anna című képét.

Molnár Zoltán - Manhattan

Bár örömmel töltött el minket a több ezer szavazat, és az, hogy néhány kedvencünk is jó helyen végzett, jelenleg önvizsgálatot tartunk. Két favoritunk, Molnár Zoltán Manhattan, és Kárpáti János Iván Kevlár délután című fotóit - amelyekért az apró részletekből építkező, finom kompozíciók miatt rajongtunk - az utolsó helyekre taszította a szigorú olvasó.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?