Felmondott a Séf South Parkban

2006.03.15. 21:14
Besokalt Isaac Hayes, a South Park rajzfilmsorozat Séfjének hangja. A szcientológus énekes a vallások kicikizésén háborodott fel, bár a keresztények és a zsidók kigúnyolása annak idején nem zavarta. A sorozat alkotói szerint a szcientológus epizódon rágott be.

Nem kíván több szerepet vállalni a South Park rajzfilmsorozatban a Séf szerepét játszó Isaac Hayes, írja a CNN. A soulénekes Hayes a vallás "helytelen nevetségessé tétele" miatt szakít a sorozattal.

Matt Stone, a South Park egyik kiötlője szerint Hayes valójában a Szcientológiai Egyházat ért támadások miatt lépett ki. "Az elmúlt tíz évben 150 epizódot forgattunk le, és Hayesnek sosem volt baja azzal, ha keresztényeket, muzulmánokat, zsidókat vagy mormonokat tettünk nevetségessé" - mondta a CNN-nek, utalva rá, hogy Hayes maga is szcientológus.

A sorozatban kéjhajhász menzai főszakácsot alakító Hayes, aki többek között a klitoriszt is megénekelte, elutasította, hogy csak a saját vallását ért támadás miatt távozik. Mint mondta, lépésével a médiában a vallásossággal szemben általánossá váló érzéketlenség ellen tiltakozik. "A szatírának van helye a világban, de a szatíra könnyen a vallás elleni bigottságá és intoleranciává válhat" - mondta.

Hayes, aki tavaly a szcientológusok tanítási módszereit terjesztő alapítványt hozott létre, önmagát baptistának vallja, aki a szcientológiát "alkalmazott vallási filozófiának" tekinti, írja a CNN.

A sorozat alkotói nem akadályozzák meg Hayest szerződése felbontásában. Arról még nem döntöttek, hogy a sorozat egyik legnépszerűbb karakterét, Séfet kiírják-e a rajzfilmből, vagy más színészt kérnek fel megszemélyesítésére.