Auguszta
-3 °C
2 °C

Képregény-konferencia: X-Men és a többiek

2003.07.22. 16:33
A hétvégén rendezték meg San Diegoban a világ legnagyobb szabású képregény-konferenciáját, a Comic Cont - adta hírül a Cinematrix. Az érdeklődők többek között a készülő képregény-adaptációkról, például az X-Men 3-ról és a Pókember 2-ről, tudhattak meg érdekesebbnél érdekesebb dolgokat.
Doctor Octopus-t félrekezelik

Bár Sam Raimi magas láza miatt nem lehetett jelen a rendezvényen, a Pókember-mániásoknak nem kellett csalódottan távozniuk: pillantást vethettek a vadonatúj Pókember 2.-poszterre rajta a fő ellenséggel, Doctor Octopusszal, sőt a filmből is láthattak egy rövid részletet, nevezetesen azt a balsikerű műtétet, amellyel Doc Ock hátára operálják a csápjait. A Doc Ockot játszó Alfred Molina egyébként személyesen is tiszteletét tette a Comic Conon, ahol többek között kijelentette: "Érdekes módon amióta a filmet forgatjuk, nem ettem tintahalat. A jelek szerint működik a tudatalattim."

Macskanő a mutánsok között

Az X-Men-filmeket rendező Bryan Singer az összejövetelen megerősítette, hogy befejezte a harmadik rész ún. treatmentjét. A film egyébként elsősorban Wolverine-re és Jean Grey Phoenixszé alakulására összpontosít majd (tévedett, aki azt hitte, hogy Jean Grey meghalt az X-Men 2. végén), és az egyre elfoglaltabb Halle Berry valószínűleg csak nagyon rövid időre bukkan fel az új epizódban.

Bőregér helyett macskanő

Berrynek többek között épp egy másik képregényfigura, a Batman-univerzumba tartozó Catwoman ad elfoglaltságot, de a San Diegó-i dzsemborin szintén jelen levő színésznő kijelentette, hogy a Catwoman-film nem fog kapcsolódni a Batmanhez. "Új dolgokat próbálunk majd a jelmezekkel, olyasmiket, amiket eddig senki nem láthatott, és mivel itt Catwoman nem Batman másodhegedűse lesz, hanem ez a film kizárólag az ő története arról, hogyan lett Catwoman, nagyon sok érdekesség derül ki majd róla" - mondta Berry. A film forgatása szeptember 10-én kezdődik Vancouverben.

Megint egy Batman- film

A Comic Con egyik legnagyobb meglepetése egy új Batman-film volt - nem, nem Chris Nolan várva várt denevéremberes mozija, hiszen azt még el sem kezdték forgatni, hanem egy minimálköltségvetésből készült rövidfilm, amely Batman és a Joker zuhogó esőben zajló összecsapását mutatja be, és amely a lenyűgözött rajongók szerint minden eddigi Batman-filmnél hűebben adja vissza a képregény hangulatát. Úgy tűnik, nem árt, ha Chris Nolan felköti a gatyáját.