Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hiller csokis virágcsokorral köszöntötte fel Szabó Magdát

2007.10.01. 13:50
Közelgő 90. születésnapja alkalmából kerepesi otthonában látogatta meg Szabó Magda írót hétfőn Hiller István oktatási és kulturális miniszter.

Hiller István egy különleges, csokoládékkal díszített, több kilogrammot nyomó virágcsokorral köszöntötte fel a ma is jó egészségnek örvendő Kossuth-díjas írónőt.

Beszélgetés közben a miniszter elárulta, régi olvasója az ünnepeltnek, Szabó Magda könyvei számára a polgári lét, a családi élet teljességének örömeit, hangulatát, ezáltal saját gyermekkorát elevenítik fel.

Szabó Magda Az ajtó című könyvének dedikált példányával ajándékozta meg a minisztert.

A debreceni születésű írónőnek eddig 52 regényt jelentetett meg, műveit 42 nyelvre fordították le, és számtalan elismerésben részesült. Munkásságát 1978-ban jutalmazták Kossuth-díjjal. Legutóbb 2006-ban jelent meg kötete, Békekötés címmel.

Szabó Magda, aki október 5-én ünnepli 90. születésnapját, az MTI-nek azt mondta, a hosszú élet titka a türelemben rejlik: "Bármilyen konfliktus, stresszhelyzet adódik is, idő kérdése és a dolgok maguktól elrendeződnek".

Az írónő szerint fontos még a békességre törekvés, mások elfogadása, ami a belső harmónia egyik legfőbb eleme, az életben pedig a maga számára a csendet nevezte a legfontosabbnak.

Szabó Magda jelenleg is napi több órát foglalkozik az írással, most éppen a 2002-ben megjelent Für Elise folytatását tekinti feladatának. Szívesen időzik háziállatai társaságában, jelenleg 7 cica és 9 kutya veszi körül.